#tweetmeetSA navdušil, presenetil, navdihnil in bil povsem domač

Izlet po Trbovljah – novomedijskem mestu je odprl novo dimenzijo. Ne štejemo več koliko se jih je odprlo tekom tega tedna. Zdi se, da smo se v njem usedli v spaceshuttle in za sabo pustili dobrih 200 let, preskočili smo kakšnega abrahama, saj se leto 2018, ko naciji napadejo s temne strani Lune zdi že polpretekla zogodovina. V znak pripravljenosti smo pisali v Peko za zalogo damskih štiklov. A iz Peka so nam sporočili, da je v njihovih prostorih že 20 let podjetje Dewesoft, katerega klient je NASA. Kot je recimo za Naso komponiral pesmi Dejan Knez, bivši Laibachovec, (so-)ustanovitelj benda. Ampak videli smo ga na koncertu v Tate Modern v Londonu pred 9 dnevi, kar je še dodatno zakompliciralo našo časovno zanko. Ste slišali zadnje stvaritve Laibacha – filmsko glasbo za film Iron Sky? Tule je naslovna skladba filma, soundrack pa je v celoti čudovit. Pa da ne zaidemo.  Vračamo se na #tweetmeetSA, ki se je bil zgodil to soboto v Trbovljah. Zavezali smo lepo časovno zanko na izletu za tviteraše in prijatelje naše. Z Monolitom smo odposlali svoje podobe v neznano, menda v naslednji evolucijski korak. Le tvitali smo bolj slabo … Rabimo boljše tvitalnike. Jih sprogramiramo do prihodnič.

(fotografije: Sara Tušar / celotna galerija fotografij tukaj)

Vmes smo bili še na Čebinah, proslavili 75-obletnico ustanovitve KPS. Tam smo izvedeli, da sta se tisto noč delegat Kardelj in njegova Pepca malce “izgubila” … menda malo zanalašč, kar ne bi bilo prvič. Takrat še nista bila poročena. Čez hribe s trojanskega konca sta prišla z bicikli. Onadva bi sigurno glasovala ZA kolesarsko stezo v Trbovljah!

Šepeta pa se tudi, da se že pripravlja nov #tweetmeetSA, paket z ogledom rudnika 200m pod zemljo, izkustvo 1. vrtljivega odra v Jugoslaviji, ki ga imamo v Delavskem domu Trbovlje (DDT), vključno z ogledom mehanizacije pod odrom in za sladokusce še vonj po zmagovitem arhivu filmskih plakatov, ki hrani vsak, kdajkoli predvajan film v DDT, vse od leta 1958.

Srečno do prihodnjič!