KULTov projekt: Mladi iz Zasavja

Intervju z Rocky Roxom – podcast
[audio:http://www.tnm.si/wp-content/uploads/2012/05/RockyInterview.mp3|titles=Intervju Roki|autostart=no]

KULT – Kultura mladih začenja z novim projektom “Mladi iz Zasavja”. Njegov namen je pokazati, skozi fotografije in kratke intervjuje, trenutne osebne poglede mladih v tej regiji. Vsak teden bomo predstavili drugega mladostnika.
Kot prvega bomo predstavili Rockyja Roxa iz Trbovelj.
Rocky, katere so tvoje najljubše prostočasne aktivnosti?
Poleg mode se najraje družim in zabavam s prijatelji, nekaj časa moram seveda nameniti tudi šoli, drugače pa res samo zabava in moda trenutno.
Za kak namen pa boš uporabil narejene fotografije?
Kot vsak model moram tudi jaz nekako začeti, torej predvsem zato, da bom lahko pošiljal na agencije in različnim, upajmo da bodočim sodelavcem. Torej za namene razvijanja svoje kariere.
Je biti model nekaj, pri čemer se vidiš v prihodnosti?
Verjetno za nekaj časa. Starostna obdobja za modele se trenutno zelo spreminjajo. Ampak upajmo, da za nekaj časa najverjetneje da.
Pa nameravaš po študiju ostati tukaj v Trbovljah?
Jaz upam in nameravam, da sploh študiral ne bom v Trbovljah, torej da grem mogoče že konec srednje ali pa že med srednjo šolo, upajmo da v Avstrijo. Tako, da najverjetneje ne.
Se pravi tudi po študiju bi ostal nekje izven Trbovelj?
Ja, najverjetneje.
Zdaj, ko pa si tukaj, česa bi osebno rad videl več tu v Trbovljah?
Zdi se mi, da mladi v Trbovljah zelo ne cenimo tega, kar imamo in da bi vse več in več. Se mi pa vseeno zdi, da manjkajo kakšne zadeve. Zdaj bo to zelo tako zvenelo, ampak kakšen šoping center, ker se mi zdi, da dosti mladih ravno zaradi tega hodi ven. Pa tudi kakšne delavnice, kakor je KULT, je zelo zanimiv in aktualen za mlade, ki jih zanima umetnost, tako da se mi zdi, da je včasih preveč poudarka na športu in ni toliko poudarka na ostalem, kar jih zanima.
Kaj pa vidiš v prihodnosti zasavske regije?
Trenutno vidim, da se zelo razvija, tako da upam, da bo z leti vse bolj razvita in da bo mladim čimveč nudila, da jih bo čim več ostalo tukaj.
Se pravi si optimist?
Tako nekako, ja.
Hvala
Hvala vam.

 

KULT – Kultura Mladih is starting a new project called »Youth from Zasavje« which aims to show, through photographs and short interviews,  into the wider public awareness, the current personal views of the youngsters of this region.

Each week, a new youngster will be presented. Keep tuned.

Our first invited youngster: Roki Rox, 16 years old from Trbovlje.

Rocky, what are your favorite leisure time activities?
Fashion aside, I like the most to socialise and have fun with my friends. Of course I have to use some time for the school, but in general at the moment just partying and fashion.

With what intention are you using these pictures?
As every model, I have to start somewhere also. So primarily to send to different agencies and different, hopefully future, coworkers. So to further my career.

Is modelling something you see yourself doing in the future?
Probably for some time. Age limits for models are currently changing very fast. But let’s hope for some time, yes.
Do you intend to stay in Trbovlje after your studies?
I hope and intend not to study in Trbovlje at all. To leave after the end or even before the end of secondary school. Hopefully to Austria. So most probablly not.
So even after your studies you would be somewhere outside Trbovlje?
Yes, most probably.
Now that you’re here, what would you like to see more here in Trbovlje?
I think youngsters in Trbovlje don’t appreciate enough what we have and want more and more. But I still think some things are missing. Now this will sound funny, but perhaps a shopping center. I think for many youngsters that is a reason to go out. And also some workshops like KULT. It is very interesting and contemporary for youngsters interested in art. So I think that sometimes there’s too much emphasys on sport and not on other things they are interested in.
What do you see for the future of Zasavje region?
I currently see strong development so I hope in years it will be more and more developed and can offer as much as possible for the youngsters so they can remain here.
So you are an optimist?
More or less, yes.
Thank you.
Thank you.