Postavitev spomenika Rudar – Prometej

Na svoje mesto, pod Ostrim vrhom v Trbovljah, je v petek, 27. novembra prispel Rudar Prometej, avtorja Zorana Pozniča. Zaenkrat še zavit in skrivnostno skrit bo ostal do slavnostne otvoritve. Njegov obris je že dobro viden iz mesta in že privlači poglede.

Pomlad se bliža in s tem tudi čas, ko bo Prometej končno slekel plašč in se v vsej svoji veličini razkril celotnemu mestu. Člani delovne skupine za postavitev Rudarja-Prometeja smo – čeprav to trenutno ni nikjer videti – še kako aktivni. Še vedno zbiramo zadnje evre, da bomo projekt finančno spravili pod streho in pripravljamo izvedbe zadnih nalog pred uradno predajo največje skulpure rudarja v ponos našemu mestu in na ogled vsem obiskovalcem od blizu in daleč.

Zaključuje se posek rastja okoli kipa, pripravlja se idejna zasnova zunanje ureditve, da bo območje okoli postamenta kipa urejeno, prijetno in predvsem varno za vse tiste, ki bi želeli grandiozno skulpturo videti čisto od blizu.

Čaka nas še kalibracija snopa rudarske svetilke na čeladi– njen snop bo svetil na trboveljski »drajeršoht« na nasprotnem hribu, namestitev Prometejevega srca (avtorice Marjete Hribar), zvarjenje poškodb, nastalih pri izredno zahtevnem prevozu in postavitvi ter priključitev na sončno elektrarno.

V želji, da se korona časi vendarle končajo in Rudar-Prometej razkrije svojo pravo podobo pred množico obiskovalcev in ne le pred posamezniki, pripravljamo  otvoritev monumentalnega pomnika Revirjem,ko bomo skupaj z vami počastili ta izjemen dogodek.

Kip so omogočili prostovoljni prispevki, donacije, predvsem pa volja pomagati, vseh, ki so bili zaprošeni za kakršnokoli pomoč.  

Prosimo pa še vse; tiste, ki so že obljubili pomoč in druge, ki so nam pripravljeni pomagati, da nakažejo denarne prispevke na račun: Društvo Trbovlje novomedijsko mesto, Trg svobode 11a, IBAN prejemnika: SI56 6100 0002 4000 184, namen: donacija za kip Rudar.

Logotipi sponzorjev